شنبه, ۳۱ تیر ۱۳۹۶، ۰۹:۰۱ ق.ظ
چرامصرف کننده شدم؟(3)
من مصرف کننده شدم به دلیل...

واماآخرین دلیل گرایش به مصرف مواد...
دردوصفحه قبل بیان گردید که عوامل گرایش به مصرف موادبه سه دسته ی 1-فردی2-خانوادگی 3-اجتماعی تقسیم می شود.دراین صفحه آخرین دلیل یعنی عوامل اجتماعی گرایش فردبه مصرف مواد توضیح داده خواهد شد.
قبل از بازکردن این موضوع خیلی خوشحالم که باهمراهی شماعزیزان توانستیم دلایل زیاددیگری رابیان کنیم ، دلایلی که از دل اعتیادبود از زبان خودفردمصرف کننده ،خانواده وکلا کسانی که درداعتیادراباتمام وجوددرک کرده بودند.شایدبرای خیلی ازشمادلایل گرایش خودیاعزیزتان دردل این سه موردبالا(فردی -خانوادگی -اجتماعی)کنجانده شده وبرای خیلی از شماهم دلیلی فراتراز این دلایل بود .با خواندن پیام هایتان این برداشت شدکه زمان گذاشته وخوب به این موضوع فکرکرده اید .چرا؟
زیرادرمان اعتیاد یعنی ریشه یابی
طبق پیام شماره ی8دانشنامه جامع اعتیاد(جمعیت طلوع رهایی رستا):مابه دنبال راهی اصولی برای قطع موادمصرفی هستیم ،امانبایدفقط به ترک مواداکتفاکنیم .درمان اعتیادیعنی ریشه یابی مسائلی که درگذشته موجب شدتامابه سمت اعتیادگرایش پیداکنیم ویامسائلی که موجب می شوددرآینده بعدازقطع موادمجددا مارابه سمت اعتیادسوق دهد،پس اگر این ریشه یابی صورت نگیرداین سیکل وچرخه اعتیادبازهم تکرارخواهدشد.

علل اجتماعی
از آن رو که انسان طبعاً موجودی اجتماعی می باشد و برای زندگی کردن نیاز به حضور در اجتماع دارد، با یکسری علل اجتماعی روبه رو می گردد که برخی از آن ها در گرایش فرد به اعتیاد مؤثرند.یرخی ازعلل اجتماعی که در گرایش به سوی اعتیاد زمینه ساز و مؤثر می باشند عبارتند از:
(دسترسی آسان به مواد مخدر، بیکاری و اعتیاد ، نابرابری های اقتصادی و اجتماعی ، نقش محیط جغرافیایی ومحل سکونت ، نقش دوستان ناباب)
1-دسترسی آسان به مواد مخدر:دردسترس بودن موادمخدرعلتی می باشد که به همراه علل دیگر زمینه گرایش فرد را به اعتیاد ایجاد می نماید، به گونه ای که اگر در فرد زمینه کجروی وجود داشته باشد و مواد مخدّر به آسانی در دسترس او قرار گیراز مصرف و توزیع آن دریغ نمی نماید.
2-بیکاری:عامل بیکاری به طور غیرمستقیم به گرایش فرد به سوی اعتیاد می انجامد.بیکاری از سویی، به فقر شخص وازسوی دیگر، سبب ایجاد بیماری های روانی، افسردگی، ضعف اعتماد بنفس، و از بین رفتن امیدواری می شودکه درنهایت، به اعتیاد شخص منجر می گردد.یکی از نتایج اشتغال، فقدان فرصت برای ارتکاب جرم است.
3-نابرابری های اقتصادی واجتماعی:نابرابری های اقتصادی، اجتماعی جنبه های وسیعی دارد، که نابرابری ها در توزیع منابع مادی، نابرابری درقدرت ،نابرابری درحیثیت ،نابرابری های جنسی ونزادی راشامل می شود.عامل نابرابری به طور مستقیم منجر به اعتیاد فرد نمی گردد اما می تواند زمینه ساز فقر و مشکلات عاطفی گرد.
4-نقش محیط جغرافیایی و محل سکونت:نقش محل جغرافیاییی شهر، از جمله شهرهای مرزی که امکان انتقال مواد مخدر به راحتی صورت می گیردونیز محل سکونت در گرایش افراد به اعتیاد نقش بسزایی دارد. واقعیت این است که محیط های آلوده می توانند زمینه مساعد شکوفایی استعدادهای موجود درافراد برای ارتکاب به جرم و اعتیاد را ایجاد نمایند.
5-نقش دوستان ناباب:گروه همسالان برخلاف خانواده و مدرسه، کاملا حول محور منافع و علایق اعضا قرار دارد. اعضای این گروه می توانند به جستوجوی روابط و موضوع هایی بپردازند که در خانواده و مدرسه با تحریم مواجه است.تقریبادر60درصد موارد، اولین مصرف مواد به دنبال تعارف دوستان رخ می دهد. مصرف کنندگان مواد برای گرفتن تأیید رفتار خود از دوستان سعی می کنند آنان را وادار به همراهی با خود نمایند.
اگر تاامروز واقعادلیل گرایش خودبه مصرف موادرانمی دانید دراین موردخوب فکرکنید،ریشه یابی کنیدوبرای مابیان کنیدشاید بیان این مطلب تجربه ای شودبرای فردی دیگر...
پایان
اعضای محترم می تواننددرقسمت ارسال نظر دلیل گرایش خود ویا عزیزانشان به مصرف مواد رابیان کنند.
صمیمانه سپاسگذارم از عزیزانی که درصفحه ی قبل نظرات خودرابیان کردند.
۹۶/۰۴/۳۱